Let’s Go to the Farm

Guia didàctica

Aquesta guia està adreçada als infants del cicle infantil i del cicle inicial. Tot el vocabulari de l’activitat el trobareu aquí, i fins i tot més. La idea és familiaritzar els infants amb el vocabulari general relacionat amb la vida en una granja. Per això no us ha d’estranyar si durant la sessió no surten totes les paraules i expressions que es treballen en aquests exercicis. 

Abans de la sessió

Let’s Go to the Farm combina el llenguatge amb el gest de manera de facilitar al màxim la comprensió. Quan arribi el dia de la sessió, és bo que els infants tinguin una idea general de què anirà l’activitat i, sobretot, que tinguin moltes ganes de passar-s’ho bé. Fora d’això no és necessària cap altra preparació prèvia. Tanmateix, alguns educadors s’estimen més treballar el vocabulari abans. Això no és indispensable, però si voleu fer un repàs previ del vocabulari amb els vostres alumnes aquí trobareu les paraules més característiques de l’activitat:

pig
horse
rooster
chicken
hen
cow
sheep
rabbit
lamb
growing
plowing
planting
watering

seed
wheat
apple
onion
garlic
tomato
bean
corn
carrot
crop
harvest
fleece

tail
ear
eye
tooth
nose
seasons
winter
spring
summer
autumn
laying (eggs)
counting
(numbers from 1 to 10)

tree
field
farm
barn
fence
windmill
tractor
wheel
ladder
egg
digging
milking
whisker

farmer
girl
hay
rake
spade
plow
trowel
watering can
hose
wheelbarrow
milk
school

Després de la sessió

Aquesta guia consta de set fitxes. Per tal d’aprofitar-les al màxim és preferible treballar-les després que els infants hagin vist l’activitat. Si us plau, feu còpies de les fitxes i repartiu-les entre els vostres alumnes:

A continuació trobareu alguns comentaris i suggeriments sobre cadascun dels exercicis. També s’han afegit idees per treballar amb els alumnes de P-3, P-4 i P-5, amb menys èmfasi en la lectoescriptura i més en el dibuix i la repetició oral.

ANIMALS OF THE FARM

Aquest exercici referma el nom dels animals més característics de la granja. Després de llegir la pregunta amb la vostra ajuda, els infants han d’escriure tots sols el nom de l’animal que correspongui en l’espai en blanc.

Cicle infantil: l’exercici el poden intentar fer els alumnes de P-5 i els infants de P-4 més avançats en la lectoescriptura. Els infants de P-3 poden repetir en veu alta el nom dels animals i després acolorir els dibuixos.

Solució: (de dalt a baix) cow, hen, pig, horse, sheep.

RABBITS!

Aquesta fitxa reforça els noms d’algunes parts de la cara i del cos. Al final de cada pregunta s’ha d’escriure la lletra que correspongui al dibuix adequat en cada cas. Com que whisker no és una paraula massa corrent, potser és convenient aclarir que, en el cas de les persones, el bigoti s’anomena moustache i no whisker.

Cicle infantil: a partir de P-3 els infants ja comencen a escriure les lletres, i per tant n’hi haurà que podran fer l’exercici amb la vostra ajuda. També podeu suggerir-los que acoloreixin cada conill amb un color diferent (per exemple, el que tingui els ulls tancats de color blau, el que no tingui cua de color vermell, etc.).

Solució: 1-B; 2-F; 3-G; 4-C; 5-D; 6-E; 7-A.

WORKING THE LAND

Amb la vostra ajuda, els alumnes han de repetir en veu alta les sis paraules del dibuix i després escriure-les en els mots encreuats de sota. S’ha afegit la lletra inicial T perquè els serveixi de guia per començar. Si us sembla un pèl massa difícil per a ells, podeu ajudar-los si els suggeriu que comencin per buscar l’única paraula de set lletres que comença per T (tractor), i després l’altra paraula que comença per T (tree). A partir d’aquí, ja poden buscar l’única paraula que comença per A (apple), després seguir amb ladder, etc.

Cicle infantil: els alumnes més avançats de P-5 ho poden fer més o menys sols, en tant que els més petits poden gaudir d’una bona estona acolorint el dibuix.

Solució:

image - Ruskus Patruskus

NURSERY RHYME

Mary Had a Little Lamb és una cançó infantil americana molt bonica composta pels voltants de 1830. Té un ritme tranquil i pausat que la fa molt bona per treballar amb els més petits. Si no la coneixeu, aquí podeu sentir la melodia:

Mary had a Little Lamb. Arxiu de domini públic.

Si veieu que els alumnes han assimilat bé les dues estrofes de la fitxa, podeu treballar la cançó sencera:

Mary had a little lamb,
His fleece was white as snow,
And everywhere that Mary went,
The lamb was sure to go.

He followed her to school one day,
Which was against the rule,
It made the children laugh and play
To see a lamb at school.

And so the teacher turned it out,
But still it lingered near,
And waited patiently about,
Till Mary did appear.

“Why does the lamb love Mary so?”
The eager children cry.
“Why, Mary loves the lamb, you know.”
The teacher did reply.

MY FAVORITE ANIMAL

Els alumnes han d’escriure el nom de l’animal de la granja que més els agradi, i després han de dibuixar-lo en el requadre.

Cicle infantil: a partir de P-4 la majoria dels infants podran escriure el nom de l’animal amb la vostra ajuda, en tant que els de P-3 poden limitar-se a fer només el dibuix.

NUMBERS AND VEGETABLES

La idea és que els alumnes associïn mentalment els dibuixos amb les paraules escrites. Els alumnes han d’observar atentament els dibuixos dels nombres i dels vegetals, així com les paraules corresponents, i després “desxifrar” què posa en cada requadre i dibuixar-ho al costat. Per exemple, on posa FOUR ONIONS han de dibuixar 4 cebes; on diu TWO CORN han de dibuixar 2 panotxes de blat de moro; etc. Podeu aprofitar per comentar-los que la paraula corn és una excepció, i que el seu plural és igual que el singular (això també passa amb sheep).

Cicle infantil: a partir de P-4 ho poden intentar de fer sols, però els menuts de P-3 segurament necessitaran encara la vostra ajuda.

PLANTING THE FIELDS

Es tracta de la clàssica sopa de lletres, i l’objectiu de l’exercici és refermar algunes paraules relacionades amb el cultiu dels camps. Per simplificar-ho, totes les paraules s’han escrit d’esquerra a dreta i en sentit horitzontal. Si els voleu ajudar els podeu suggerir que comencin buscant la lletra inicial de cada paraula.

Cicle infantil: alguns alumnes de P-5 ho podran fer tots sols, en tant que els infants de P-3 i P-4 poden repetir en veu alta les paraules del requadre i després acolorir el dibuix.

Solució:

respostes sopa lletres - Ruskus Patruskus

Si teniu qualsevol dubte, si us plau poseu-vos en contacte amb mi i us ajudaré amb molt de gust!

TEATRE PER A ESCOLES. Ja pots fer la teva reserva per al curs 2024-25

X