It’s Magic!

Guia didàctica

Els següents exercicis estan pensats per realitzar-se a classe després d’haver vist la funció (no cal que els infants facin cap preparació prèvia abans). La guia està adreçada en general als infants del cicle infantil i del cicle inicial, però podeu adaptar els exercicis segons convingui al nivell i l’edat concreta dels vostres alumnes.

Després de la sessió

La guia consta de set fitxes basades en el vocabulari que es fa servir a l’obra. És recomanable fer només una o dues fitxes per sessió, i dedicar una part del temps a comentar-ne el contingut. Per consolidar-ho encara més és bo que els infants diguin en veu alta les frases o paraules de la fitxa, sigui en grup o individualment. Si us sembla convenient, en acabar els nens poden acolorir els dibuixos de la fitxa amb llapis de colors.

Si us plau, feu còpies de la guia i repartiu-les entre els alumnes:

A continuació trobareu alguns suggeriments i comentaris específics sobre cadascuna de les fitxes.

HI!

En aquest exercici l’infant s’ha de definir a si mateix mitjançant quatre preguntes molt senzilles: com es diu, quina edat té, si és un nen o una nena i a quina ciutat viu (potser amb l’ajuda de l’educador).

FOUR WORDS

Clown, chicken, table i hand són quatre paraules que es fan servir sovint a l’obra. Per refermar-les es diuen en veu alta mirant els dibuixos, després es ressegueixen les lletres i finalment s’escriu cada lletra al requadre de sota.

NURSERY RHYME

Durant l’obra es fa referència a una cançó infantil anglesa, “London Bridge Is Falling Down”. En aquest apartat trobareu la lletra de la primera estrofa per si voleu cantar-la amb els vostres alumnes. (El gravat de la fitxa representa el Pont de Londres als voltants del 1710.)

It’s Magic! ha anat evolucionant amb els anys, i actualment la cançó ja no surt a l’obra. Així i tot, aquí teniu la melodia per si voleu treballar-la igualment amb els vostres alumnes:

London Bridge is Falling Down. Original work by CambridgeBayWeather – Wikimedia Commons.

EGGS-TRAORDINARY

El nom de la fitxa és un joc de paraules entre eggs, ous, i extraordinary, extraordinari. Durant l’obra es fan trucs de màgia amb ous, la qual cosa es pot enllaçar amb l’exercici dient que els ous màgics han tornat a fer de les seves i s’han emportat una vocal de cada paraula. Els infants han d’unir amb una línia cada ou amb la paraula que correspongui i escriure la lletra que falta dins l’ou buit: WALK, OPEN, SMILE, SONG, RUN.

Si ho creieu convenient, podeu aprofitar l’exercici per dir en veu alta les vocals en anglès.

SEARCH

S’explica els infants que, en anglès, l’u es diu one, el dos two i el tres three (durant l’obra en Ruskus compta fins a tres per fer màgia). Aleshores se’ls demana que mirin el cercle amb tots els números i se’ls diu, per exemple, “busqueu el two”. Un cop han trobat el número dos, l’han d’encerclar i escriure “2” al costat de TWO.

Es fa el mateix amb l’u i el tres.

IT’S GONE!

L’os rentador s’ha escapat per anar a buscar el que més li agrada: menjar, aigua i flors. Quin és el camí que ha de seguir per trobar cadascuna d’aquestes coses? Els nens han de resseguir cadascun dels tres camins i veure que n’hi ha al final (el de l’esquerra porta a la flor, el del mig porta al menjar i el de la dreta al got d’aigua).

En arribar al final de cadascun dels camins es pot dir, per exemple: the raccoon eats food; the raccon drinks water; the raccoon smells a flower. Pot ser una bona idea resseguir cada camí amb un color diferent, per a més claredat

CREATIVE DRAWING

Dibuix lliure relacionat amb l’espectacle. Els alumnes poden fer un dibuix lliure de l’obra o d’alguna de les paraules que han après. En acabar poden escriure el seu nom o una paraula en anglès que representi el dibuix.