Preguntes freqüents

Aquí trobaràs las respostes a les preguntes més habituals, dividides en quatre seccions: 

Informació general sobre les activitats

Des de fa molt de temps que sóc un professional a temps complet en el camp de l’educació i l’entreteniment infantil, amb l’experiència de centenars i centenars d’actuacions.

A més d’això puc oferir-te dues garanties addicionals:

1. Referències d’entitats. Pots llegir algunes de les referències que he rebut al llarg dels anys.

2. Valoracions de les activitats. Pots consultar també les valoracions que m’han fet arribar fins ara.

Tots les meves obres són tècnicament molt senzilles. Són activitats molt directes i participatives, pensades per a ser realitzades a prop dels nens i perquè la mainada hi participi activament.

Si l’espai és adequat, sovint es pot fer la sessió sense entarimat. En cas que hi hagi entarimat és important que no sigui gaire alt (no més de mig metre) i amb un esglaó al davant perquè hi pugui pujar la canalla. Amb unes dimensions de 5 x 4 m ja n’hi ha prou.

Il·luminació. No es necessita cap tipus d’il·luminació especial, fora de l’estàndard de la sala en què es realitzi la funció. Generalment no hi ha canvis de llum durant les funcions. Tanmateix, en les funcions a l’aire lliure que es facin a la tarda-vespre l’organitzador ha de vetllar perquè hi hagi una il·luminació artificial adequada (sobretot a l’hivern, quan es fa fosc aviat).

So. Les sessions fins a uns 70 nens generalment es realitzen sense micròfon i amb un amplificador portàtil de 20 W per a la música. Per a les activitats amb més quantitat de públic porto un equip de so professional de 250 W amb micròfon sense fil. En les actuacions a teatres i auditoris que tinguin el seu propi equip de so, l’organitzador ha de preveure que hi hagi un tècnic de so que faci els canvis de música i controli l’equip.

(Al meu bloc hi ha un article sobre alguns els detalls que convé tenir previstos per tal que la funció sigui un èxit.)

Escoles. La quantitat ideal gira al voltant d’uns 50 alumnes per sessió. Amb aquest nombre les representacions mantenen un caire molt familiar i en general surten força bé. Tanmateix, també és possible organitzar la funció per a quantitats molt més grans d’alumnes (cent alumnes o més), sempre que l’espai sigui adequat. Recorda que també hi ha l’opció de fer vàries funcions consecutives el mateix dia (amb el consegüent estalvi en el cost).

Llars d’infants. No sol haver-hi problema pel que fa a la quantitat d’infants, ja que els nens d’aquesta franja d’edat són molt petits i ocupen molt poc espai. Tanmateix, és important que el lloc on es fa la representació sigui prou ampli com perquè els menuts s’hi trobin còmodes i relaxats. Si es vol separar els més petits dels més grans, també hi ha l’opció d’organitzar més d’una sessió el mateix dia. Igual que en el cas de les escoles, les llars d’infants es beneficien de descomptes quan es programen dues o més sessions consecutives.

Biblioteques, teatres i funcions a l’exterior. No hi un límit pel que fa a la quantitat d’assistents, excepte el que sigui determinat per les característiques físiques de l’espai.

Festes familiars. La quantitat més adequada oscil·la entre els 10 i els 20 nens per funció. Això no vol dir que no es pugui fer la funció per a més o menys infants, però és bo que ho comentis en el moment de fer la reserva.

Hi ha obres que estan adreçades a unes edats concretes, i n’hi ha d’altres que poden incloure alhora nens de edats diferents.

Per exemple, les activitats per a llars d’infants són específiques per a nens de 0 a 3 anys, en tant que les d’educació viària vénen en dues versions: una per al parvulari i el cicle inicial (35 min) i una altra per als alumnes de 3r a 6è (45 min).

En el cas de les activitats en anglès, n’hi ha que són adequades per als cicles infantils i inicial, i d’altres que són més adients per als cicles mitjà i superior. En canvi, els espectacles d’animació estan adreçats a una franja d’edat més àmplia (entre els 3 i els 11 anys d’edat).

Les sessions en què els infants pertanyen a franges d’edats diferents (per exemple, les sessions a biblioteques públiques), habitualment s’orienten cap a l’edat mitjana de la majoria dels infants, però adreçant-se contínuament als més grans i als més petits per mantenir també la seva atenció.

Tinc vuit obres totalment originals.

Tanmateix, algunes d’aquestes obres s’han adaptat perquè també funcionin en un entorn molt concret (teatre en anglès, nens de 0 a 3 anys, etc).

En aquest quadre pots veure les obres originals i les adaptacions corresponents.

Activitat originalAdaptació
ArzabastayanIt’s Magic!, Petitruskus, Familiar de màgia
BibliòfilusThe Headless Monster
CirkruskusThe Great Circusman, Familiar de circ
Clowning
Let’s Go to the FarmAnimalets
Missió SetciènciesIt’s not Rocket Science
Traspatràs
Trenet XumetRuskus’ Little Train

Fer una reserva

Un cop feta la reserva (ja sigui per telèfon o per email), ben aviat rebràs un email de confirmació amb totes les dades de la teva reserva (dia, hora, preu, espectacle, adreça, etc.).

Si us plau, revisa bé l’email de confirmació i, si ho trobes tot correcte, contesta’l amb la teva conformitat. Tingues en compte que per enllestir la reserva és indispensable que donis el teu vistiplau a l’email de confirmació.

Si hi hagués qualsevol error en alguna dada, si us plau indica-ho en la teva resposta.

També és recomanable llegir bé les Condicions de servei, ja que en fer la contractació implícitament s’accepten dites Condicions.

Centres educatius. Addicionalment a l’anterior, les escoles i llars d’infants que formalitzin la reserva durant els mesos de setembre a desembre hauran de fer una bestreta del 30% de la quantitat total dins d’un termini de 15 dies a partir del moment que rebin l’email de confirmació.

La quantitat restant es podrà abonar un cop realitzada la funció (preferentment el mateix dia), ja sigui en efectiu o per transferència bancària.

A l’email de confirmació s’indicarà el número de compte i totes les indicacions per fer la transferència. Un cop rebuda la bestreta s’enviarà un email confirmant la recepció de la transferència.

Quan abans millor! Les actuacions es reserven segons l’ordre en què són contractades, de manera que, quan abans es faci la reserva, hi ha més possibilitats que la data desitjada estigui disponible. (Pots consultar la disponibilitat actual al calendari.)

L’email de confirmació i, si fos el cas, el rebut bancari de l’ingrés de la bestreta són els comprovants de què la teva reserva està confirmada.

També pots revisar el calendari online: veuràs que la data que has seleccionat apareix com a reservada.

(De totes maneres, uns dies abans de la data de representació sempre faig un recordatori.)

No, malauradament la bestreta no es retorna en cap cas, tal i com s’especifica en les Condicions de servei. Tanmateix, si per motius de causa major s’ha de canviar la data, hi ha l’opció de triar una nova data entre les que restin disponibles, sempre i quan el canvi es sol·liciti amb prou antelació.

Aspectes econòmics

Per conèixer el cost de les activitats d’anglèsllars d’infants, educació viàriabiblioteques i espectacles d’animació, si us plau consulta el llistat de preus.

Totes les obres estan creades per poder representar-se a l’escola. No cal que els alumnes es desplacin fins a un teatre, la qual cosa ja és un estalvi molt important!

Tanmateix, hi ha una manera de treure un rendiment encara més gran dels diners: programant vàries sessions per al mateix dia.

En efecte, les sessions successives (és a dir, les sessions següents a la primera) tenen un descompte important, tal i com es pot veure al llistat de preus. Gràcies a això es pot aconseguir un estalvi molt important si es programen vàries sessions per al mateix dia, en lloc de programar-les per a dies diferents.

Important: si el vostre centre té la qualificació de Centre de Màxima Complexitat (CMC) us beneficiareu d’un preu molt més baix.

Quan es reserven simultàniament vàries sessions de l’hora del conte, el cost de cada representació surt molt més econòmic que no pas reservant cada funció individualment.

En aquest exemple es pot veure la diferència de preus en tres casos diferents:

  • Una sola sessió al febrer: 300 euros.
  • Una sessió al febrer i una altra al maig: 300 + 250 = 550 euros. Preu per sessió: 275 euros.
  • Una sessió al febrer, una al maig i una altra al novembre: 300 + 250 + 250 = 800 euros. Preu per sessió: 267 euros.

Conec els problemes amb què s’enfronten moltes de les escoles rurals del nostre país, i respecto i admiro la tasca que feu.

Totes les escoles ZER es beneficien d’un preu molt més baix; el trobareu al llistat de preus.

Tal i com s’especifica a les Condicions de servei, en les funcions a l’aire lliure és responsabilitat de l’organitzador tenir previst un lloc alternatiu a cobert que permeti fer la funció en cas de pluja. Quan això no sigui així (ja sigui per imprevisió de l’organitzador o bé perquè no hagi estat possible habilitar un lloc alternatiu), si la funció s’ha de suspendre per motiu de pluja o alguna altra causa de força major l’organitzador haurà d’abonar:

a) la meitat del preu acordat si l’actuació es suspèn abans de començar el procés de muntatge, o

b) la totalitat del preu acordat si la representació es suspèn un cop iniciat el procés de muntatge o bé en el transcurs de la funció.

Altres qüestions

Mai deixo un correu sense resposta.

Gairebé sempre contesto tots els emails el mateix dia, o com a molt el dia següent.

Així que si no reps cap resposta per part meva, si us plau revisa la teva carpeta de correu brossa o truca’m per telèfon.

El més probable és que el meu correu s’hagi identificat erròniament com a spam. En aquest cas mai t’arribarà la meva resposta, i jo quedaré fatal amb tu.

Per evitar aquest risc, et recomano que incloguis info@ruskus-patruskus.com a la teva llista d’adreces segures i/o a la teva llista de contactes.

La major part de les meves actuacions les faig per tot Catalunya, tot i que també es poden contractar actuacions fora del Principat.

Trobaràs totes les condicions ben especificades en el document de Condicions de Servei.

Tot i que la major part de les actuacions es contracten directament i sense intermediaris, en alguns casos puntuals treballo també amb agències d’espectacles, empreses d’organització d’esdeveniments i representants artístics.

Si ho desitges, pots consultar els preus per a contractacions mitjançant agències i representants.