Teatre per a infants de 0 a 3 anys

Cadascuna d’aquestes obres s’ha creat especialment per als infants de zero a tres anys. S’hi combina l’humor del clown amb els titelles, la màgia i la música per aconseguir una experiència molt gratificant i enriquidora per als més petits.

TRENET XUMEt, ANIMALETS i Petitruskus

Obres de teatre per a infants de 0 a 3 anys

bib pe - Ruskus Patruskus

petitruskus

Un pallasso s’embolica amb els encanteris màgics i acaba descobrint el secret per fer feliços els altres.

- Ruskus Patruskus

Trenet Xumet

En aquesta obra es combinen els titelles, la música i el teatre al voltant de la història d’un pallasso i una petita locomotora.

Escena de Animalets

animalets

Un granger viu a una granja màgica amb uns animals molt peculiars que no paren de fer-li entremaliadures.

El Trenet Xumet, teatre per a infants de zero a tres anys i espectacles de llars d'infants

Obres ideals per a llars d’infants

Adequat per a menors de tres anys
Els espectacles s’han creat especialment per a la franja d’edat de zero a tres anys. Des de la tria de la música fins a la gestualitat, tots els detalls s’han estudiat perquè siguin atractius als més petits i els predisposi a gaudir de la funció.

Durada i ritme
Tots tres espectacles tenen una durada de 30 minuts, el temps òptim perquè els infants frueixin de la funció sense arribar a cansar-se’n. Les obres comencen amb un ritme pausat que es va incrementant progressivament; així els més petits agafen confiança i es mantenen relaxats durant tota la funció.

Contingut educatiu
A més d’entretenir, a cada obra es treballen continguts pedagògics que reforcen les ensenyances impartides per la llar d’infants: la formació d’hàbits en Trenet Xumet, la gestió de les emocions en Animalets i les arts escèniques en Petitruskus.

La base de les obres de 0 a 3 anys

Llenguatge visual amb pocs diàlegs

La principal dificultat de fer teatre per als nens i nenes de zero a tres anys rau en el fet que la seva percepció del món encara s’està desenvolupant i, per tant, la manera com reaccionen davant d’una activitat teatral és molt diferent de la dels infants més grans.

Per aquest motiu, els espectacles infantils habituals no solen funcionar bé amb infants tan petits. Fins i tot les trames argumentals més senzilles -com les del teatre de guinyol- poden resultar-los incomprensibles.

Les obres que millor funcionen són aquelles que es recolzen en el llenguatge visual més que no pas en els diàlegs, i que estan construïdes sobre accions escèniques molt clares. No cal que aquestes accions segueixin un fil argumental gaire lògic, però sí que és fonamental que siguin interessants, sensorials i que guardin relació amb coses que resultin familiars als infants.

La màgia, els titelles, la música i l’art del clown són eines excel·lents per crear accions escèniques atractives, i per això estan presents en totes aquestes obres.

Espectacles que encanten petits i grans

Més de 100 valoracions amb 5 estrelles

Crec que és ideal pels més menuts i només cal sentir les rialles d’ells i elles, molt bé!

– Ester N., Llar d’Infants de la Riba (la Riba)

L’espectacle va ser entretingut pels infants que van riure molt. El temps de durada bastant adequat perquè els infants no es cansessin. Recomanable!

– Olga P., Escola Bressol Municipal Colors (Castellbell i el Vilar)

Ens va agradar perquè realment vàrem veure els nens rient i gaudint moltíssim i això és el més important.

– Anna M., Escola Bressol Ballmanetes (l’Escala)