Traspatràs 2

 

El retorn del Professor Patruskus

 

Una escena del Traspatràs 2
El Traspatràs 2 és una obra molt participativa.

L’educació viària i la prevenció és un camp molt ampli. En el Traspatràs s’hi tracten molts temes… però n’hi ha molts més!

Per això s’ha creat el Traspatràs 2: el Professor Patruskus torna per explicar-nos moltes més coses, i amb les piles més carregades que mai!

Es comença per fer un repàs a les normes bàsiques quan anem en bicicleta: posar-nos el casc i fer cas dels senyals de trànsit. També es tracta el civisme amb els animals domèstics i la importància de posar el xip a les nostres mascotes.

La conservació del medi ambient també té el seu espai en el Traspatràs 2: amb un joc de màgia s’explica perquè és important tenir cura de l’aigua i no llençar brutícia a les platges ni als rius, tancar l’aixeta quan ens rentem les dents, etc.

Arriba l’hora d’explicar un conte! Però serà un conte màgic: el conte d’en Pinxo, el senyor Pepito i la senyora Pepita, on es remarca la importància de respectar els límits de velocitat.

En Pipo Corocó en el Traspatràs 2
En Pipo Corocó també surt al Traspatràs 2, aquest cop fent de “director de cine”.

En el Traspatràs 2 fins i tot rodarem una pel·lícula: una emocionant persecució en cotxes que ens ensenyarà de manera pràctica per què hem de mantenir una distància de seguretat amb els altres cotxes a la carretera.

Finalment ens ocuparem de la prevenció en els dies de festa i les vacances: la seguretat a la platja, al bosc, amb els focs d’artifici…

En resum: gràcies a aquesta segona versió de l’espectacle Traspatràs, els infants podran tornar a gaudir d’en Pipo Corocó i del Professor Patruskus durant dos cursos seguits… i sempre veuran una obra diferent!

 

Fitxa tècnica

Traspatràs 2

 • Nom de l’espectacle: Traspatràs 2.
 • Autor i intèrpret: Ruskus Patruskus.
 • Gènere i tema: espectacle infantil sobre l’educació viària i el civisme.
 • Idioma: català.
 • Franja d’edat i durada (disponible en dues versions):
  – Versió per al cicle infantil i inicial: 35 min.
  – Versió per al cicle mitjà i superior: 45 min.
 • Espai escènic: qualsevol indret amb una àrea mínima d’actuació d’uns 3 x 4 m.
 • So i equipament: per a funcions amb pocs infants s’inclou un amplificador a bateries de 20 W sense micròfon. Per a funcions de més de 80 nens es fa servir un equip de so més potent amb micròfon sense fil.
 • Temps de preparació i desmuntatge: preparació 45 min, desmuntatge 25 min. (Funcions amb equip de so gran: preparació 1 h, desmuntatge 35 min.)