Educació viària

Les normes d’educació viària són molt simples i, tanmateix, són de vital importància. Un gest tan simple com cordar-se el cinturó pot significar la diferència entre la vida i la mort.

És fonamental ensenyar aquestes normes als infants des de ben petits, de manera que esdevinguin hàbits naturals i els hi evitin accidents.

L’humor és una gran ajuda per tractar assumptes importants amb els infants, ja que fa entrar la ment en un estat d’ànim positiu que la predisposa a crear i aprendre. En canvi, els sentiments negatius com la por i la preocupació tanquen la ment i dificulten l’aprenentatge.

L'espectacle d'educació viària Traspatràs
Posar-se el casc per anar en bici: senzill però de vital importància.

Aquest és el motiu pel qual un especialista en l’humor infantil com el pallasso Ruskus Patruskus es dedica a ensenyar educació viària als infants transformant-se en l’inefable Professor Patruskus.

Aquest professor fa moltes ximpleries, porta un nas vermell, grans sabates de pallasso i té una obsessió: ensenyar els infants com prevenir accidents ara i quan siguin grans.

Per aconseguir-ho, el Professor Patruskus no farà servir llibres, diapositives ni presentacions de PowerPoint, sinó tres eines molt més efectives amb la canalla: la màgia, els titelles i el teatre.

L’espectacle d’educació viària de Ruskus Patruskus

images - Ruskus Patruskus

Traspatràs

Quins temes s’hi tracten? La importància del casc, el cinturó de seguretat i com creuar el carrer amb seguretat, entre d’altres. [Llegir-ne més]

Una  funció del Traspatràs

Des de la seva estrena l’any 2003 a les Jornades de Seguretat Viària de Pineda de Mar, l’espectacle Traspatràs s’ha consolidat com una obra molt ben valorada per la comunitat de la educació viària de Catalunya.

https://youtu.be/MUq_3jw4kGo