Molt més que animació infantil

Aquestes animacions són perfectes per a tota mena de festes i esdeveniments infantils: des d’aniversaris i comunions fins a celebracions escolars.

Quina mena d’animació necessites?

Aquestes són les animacions infantils més demanades:

Aniversaris

Comunions

Bodes i batejos

1 a 3 anys

Hotels

Centres comercials

Itinerant

Escoles

Què trobaràs en aquesta pàgina

El concepte “animació infantil” és molt ampli i abasta coses força diferents. La meva especialitat és fer actuacions i espectacles per amenitzar festes i esdeveniments infantils.

Per tant, en aquesta web no trobaràs activitats lúdiques per entretenir la canalla com poden ser jocs infantils, festes d’escuma, castells inflables, jocs d’aigua, bombolles gegants, jocs de kermesse, etc.

Animació infantil per a festes d’aniversari

Animar una festa infantil d’aniversari és un art difícil. A diferència d’altres grups d’animació, personalment no crec que es tracti de fer xivarri, sinó més aviat d’aconseguir dos objectius:

  1. generar felicitat entre els nens assistents, i molt especialment en el nen o nena que fa anys;
  2. vertebrar la festa, tal com explico en aquest article del meu blog sobre com organitzar una festa d’aniversari.

Les festes infantils d’aniversari són un dels serveis d’animació d’esdeveniments familiars més demanats, ja que l’art del pallasso permet combinar disciplines tan diferents com la màgia, els titelles, les figures de globus, els malabars, la música, el mim o el teatre.

L’animació infantil a domicili es pot fer tant a casa com a un parc o una sala de festes. L’animació per a festes inclou tot allò que es necessita (so, elements escènics, etc.), i només cal habilitar un petit espai per poder fer l’actuació.

Si estàs buscant un pallasso per a festes d’aniversari a domicili, una bona opció és l’espectacle Familiar de màgia, amb una durada de 45 minuts.

Familiar de màgia

Català · Entreteniment · 3 a 10 anys

L’espectacle ideal per a festes infantils d’aniversari. S’hi inclou màgia, titelles, figures de globus, música en viu amb concertina i molta participació de la mainada. Animació infantil de qualitat amb un número especial per a l’infant que fa anys.

Representació artística d'una festa d'aniversari

Animació infantil per a comunions

Les animacions per a comunions són diferents de les dels aniversaris, bàsicament a causa de tres motius:

  1. es tracta d’un esdeveniment familiar de caràcter formal;
  2. els nens tot just acaben de dinar (ja que l’animació se sol fer després de l’àpat);
  3. sovint l’edat dels infants assistents és força heterogènia.

Per tot això, una animació infantil per a una comunió ha de fer riure, sorprendre i entretenir, però convé que sigui un pèl més continguda que la d’un aniversari i que estigui adreçada a una franja d’edat més àmplia.

Un element que funciona molt bé per captar l’interès tant dels petits com dels grans és la màgia, ja que sol agradar a tothom. La participació directa també funciona molt bé per mantenir l’atenció, sobretot la dels infants més grans.

Un punt fonamental és que l’animació familiar ha de tenir moments que facin sentir especial a l’infant que fa la comunió.

Una animació molt adequada per a una comunió és l’espectacle Familiar de circ, amb una durada de 45 minuts.

Familiar de circ

Català · Entreteniment · 6 a 12 anys

Un dels millors espectacles infantils per amenitzar festes infantils i banquets familiars formals (bodes, bateigs i comunions). Un show participatiu ple de màgia, circ i clown, amb un titella molt especial i una gran sorpresa final.

L'espectacle familiar de circ a una comunió

Animació infantil per a bodes i batejos

Les animacions per a bodes i batejos són força semblants a les de les comunions, amb una diferència: no hi ha un infant protagonista.

Tècnicament parlant, en els batejos sí que hi ha un infant protagonista, però a la pràctica és tan petit que no pot participar directament de l’animació.

En el cas dels batejos, si els pares hi estan d’acord, una bona alternativa és que els germanets més grans, quan n’hi ha, prenguin el relleu del nadó i gaudeixin del protagonisme durant l’animació.

Les animacions amb pallasso màgic funcionen molt bé a bodes i batejos, ja que inclouen humor, màgia, música i titelles. La canalla frueix molt quan pot participar directament de l’animació i interactuar amb el pallasso.

Els espectacles d’animació Familiar de màgia i Familiar de circ són molt adequats per a bodes i batejos.

Animació infantil per a nens d’1 a 3 anys

Els infants menors de tres anys tenen tres particularitats que s’han de tenir en compte:

  1. no interactuen de la mateixa forma que els infants més grans, per la qual cosa els espectacles basats en la participació del públic no solen funcionar bé;
  2. la seva capacitat de mantenir l’atenció de forma contínua és menor i, per tant, no solen aguantar bé els espectacles de més de 30 o 35 minuts de durada;
  3. els costa de seguir els fils argumentals, fet que descarta gran part de les obres de teatre infantil i de titelles.

Malauradament, hi ha grups d’animació infantil que no prenen en consideració aquestes particularitats, i ofereixen actuacions poc adequades per a aquesta franja d’edat que solen acabar amb una decepció per part del client.

Les millors animacions per a infants petits han de ser bàsicament sensorials i de durada curta. Els infants d’un a tres anys gaudeixen molt amb la música, els efectes visuals, les històries molt senzilles i els titelles (sobretot si representen animals). Per això, sempre incloc aquests elements en les meves obres de teatre per a nens de zero a tres anys.

D’igual forma, és preferible limitar la interacció amb el públic a una participació indirecta molt puntual.

Tres espectacles d’animació infantil molt adequats per nens d’un a tres anys són Animalets, Trenet Xumet i Petitruskus.

Animalets

Català · Educatiu · 0 a 3 anys

Una obra molt visual de teatre per a nadons i per a infants d’un a tres anys. Quatre animalets molt trapelles conviuen amb un pallasso, i entre tots descobriran com és de divertit viure a una granja màgica.

Espectacle infantil sobre els animalets de la granja

Animació infantil en hotels

A Catalunya, les animacions infantils en hotels i establiments turístics es concentren durant els mesos d’estiu a l’àrea de l’Alt Maresme i la Costa Brava.

Les animacions turístiques tenen una particularitat: com que el públic inclou gent de tot el món, és fonamental que els espectacles siguin intel·ligibles en diversos idiomes.

Per aquest motiu, els meus espectacles per a hotels sovint barregen català, castellà i anglès. A més, intento que la gestualitat sempre sigui més important que la paraula, de manera que l’idioma no esdevingui un problema. Totes les animacions per a hotels duren 45 minuts i, quan cal, inclouen un equip de so de 250 W.

Una de les animacions infantils més adients per a hotels és Arzabastayan, que combina la màgia amb el clown i és molt visual.

Arzabastayan

Català · Entreteniment · 4 a 11 anys

Teatre, clown i màgia es combinen en aquest espectacle en què un pallasso es posa el barret de copa, agafa ben fort la vareta màgica i repeteix mil vegades “abracadabra”. Tot és bo per esdevenir el més esbojarrat dels mags.

Escena de l'espectacle It's Magic! de Ruskus Patruskus

Animació infantil per a centres comercials

Alguns centres comercials programen regularment actuacions infantils de màgia, titelles, teatre i animació en general, de forma que els clients tinguin un al·licient addicional per anar-hi amb la canalla.

Els centres comercials amb animació infantil solen estar ubicats a les grans ciutats de Catalunya, com Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Granollers, Viladecans o Mataró. Els espectacles solen fer-se dalt d’una tarima situada a l’interior del centre comercial, generalment en una zona de pas amb molta visibilitat.

Les animacions per a centres comercials han de ser vistoses, de forma que atreguin l’atenció dels clients que hi passegen; també és important que les actuacions es puguin seguir i gaudir encara que no s’hagin vist des de bon començament, ja que bona part dels espectadors s’hi afegiran un cop començat l’espectacle.

Una bona animació infantil per a un centre comercial és Cirkruskus, el qual gira al voltant de la màgia, el circ i el clown. Les animacions a centres comercials tenen una durada de 45 minuts.

Cirkruskus

Català · Entreteniment · 4 a 11 anys

En Ruskus presenta un espectacle optimista i dinàmic, inspirat en les habilitats i el carisma dels vells pallassos de circ. Una fira de les meravelles amb màgia, circ i bon humor, en la qual els personatges del circ de tots els temps faran fruir petits i grans.

Animación infantil en el Centro Comercial Vilamarina de Viladecans

Animació itinerant

Més que no pas un espectacle estàtic, a vegades es necessita una animació directa i dinàmica, com per exemple barrejar-se amb la gent i entretenir-la amb figures de globus, malabars, gags de clown i trucs de màgia.

És el cas, per exemple, de les fires, els congressos, els mercats i les exposicions.

L’animació itinerant de carrer es caracteritza per ser improvisada, i a diferència de la resta d’espectacles, no té guió ni durada predeterminada. Per això, l’animació itinerant és 100% adaptable a les situacions reals de cada moment, i es pot emmotllar fàcilment a tota mena d’esdeveniments infantils de llarga durada.

El meu espectacle d’animació itinerant es diu Itineràntic i es pot contractar per a qualsevol quantitat de temps.

Itineràntic

Català · Entreteniment · 3 a 12 anys

Animació infantil itinerant feta a mida per a cada esdeveniment. A partir de dues hores, en Ruskus pot amenitzar mercats, congressos, fires, atraccions infantils, parcs temàtics, centres comercials i molt més. S’hi inclou màgia de prop, titelles, globoflèxia, gags de clown i molta improvisació.

Animació infantil itinerant amb l'espectacle Itineràntic

Espectacles infantils per a escoles

Hi ha dues menes d’espectacles infantils per a escoles:

  1. espectacles educatius en què es fa servir el teatre, la dansa i les arts escèniques en general per transmetre o reforçar l’ensenyament;
  2. espectacles d’animació per a festes de l’escola, com per exemple el Carnestoltes, la Castanyada o la festa de fi de curs.

Dins dels espectacles educatius, el sector que té més demanda és el teatre en anglès. També hi ha espectacles educatius per reforçar àrees concretes, com per exemple Bibliòfilus (llengua) i Missió Setciències (medi).

D’altra banda, els espectacles d’animació infantil solen funcionar millor quan es destinen a una franja d’edat concreta (només per al cicle inicial, posem per cas) en lloc d’ajuntar-hi cursos d’edats molt diferents (per exemple, una funció per a tots els alumnes de primer a sisè).

A l’hora de triar l’espectacle d’animació més adient, a més de l’edat dels alumnes també s’ha de tenir en compte quina mena de festa infantil se celebra a l’escola. Per exemple, si es tracta de celebrar la Castanyada amb el cicle infantil, Trenet Xumet és una bona opció, ja que és una activitat visual, alegre i amb un argument senzill i fàcil de seguir.

Trenet Xumet

Català · Educatiu · 0 a 3 anys

Un pallasso viatja en una petita locomotora que es transforma en diversos objectes amb els quals farà màgia, titelles i música. Durant l’obra es reforcen alguns dels hàbits bàsics que es treballen a la llar d’infants, com per exemple no picar, compartir i recollir després de jugar.

Animació infantil amb el Trenet Xumet

Al Carnestoltes funciona molt bé Arzabastayan, un espectacle acolorit i alegre que encaixa com una seda amb un ambient de disfresses, en tant que per a Sant Jordi el millor és Bibliòfilus, ja que gira al voltant de la rosa, ells llibres i la lectura. En canvi, per a les festes de fi de curs Cirkruskus és una molt bona opció, car és dinàmic, participatiu i té un aire d’estiu i festa ideal pels volts de Sant Joan.

Les animacions infantils per a festes de l’escola inclouen un equip de so de 250 W.

Informació addicional

No has trobat el que buscaves?

A la pàgina d’espectacles descobriràs 18 obres per a tota mena d’esdeveniments. També pots posar-te en contacte amb mi i t’ajudaré amb molt de gust.

Programació d’animacions infantils a Girona

Si et dediques a l’organització d’esdeveniments infantils per a algun ajuntament de la demarcació de Girona, segurament t’interessarà saber que la majoria dels espectacles esmentats en aquesta pàgina estan inclosos al Catàleg Escènics de la Diputació de Girona.

Organització d’esdeveniments infantils

Si estàs preparant una festa infantil a l’escola o a l’aire lliure, aquesta entrada del blog t’explicarà quins són els passos per organitzar amb èxit un esdeveniment infantil.

TEATRE PER A ESCOLES. Ja pots fer la teva reserva per al curs 2024-25

X